Gaat Ziggo netwerk nu toch open?

freeewillie

Forum Gebruiker
Berichten
4.429
Internet
  1. Odido
Digitale TV
  1. Odido
  2. Ziggo
De Nederlandse Tweede Kamer heeft een wetswijziging aangenomen, waardoor toezichthouder ACM providers kan dwingen om het netwerk open te stellen voor concurrenten. Dat kan nu alleen als bij providers een 'aanmerkelijke marktmacht' kan worden aangetoond, wat niet eenvoudig is.
Bron tweakers
 
Als je dat achtergrondartikel leest kan het allemaal nog jaren gaan duren. Tegen die tijd heeft iedereen onbeperkt 5g en 1 of andere app om TV te kijken
 
Laatst bewerkt:
Quote uit dat achtergrondartikel:
Vermoedelijk zal de ACM wachten tot deze regels een feit zijn, om vervolgens in 2021 met een nieuw marktanalysebesluit te komen. Ook daar zal weer flink over gesteggeld worden en ook als de ACM in zijn missie slaagt, zullen de onderhandelingen tussen aanbieders en VodafoneZiggo nog moeten beginnen. Het zal dus nog jaren duren voordat er een kans is dat er naast VodafoneZiggo op het kabelnetwerk in Nederland verschillende aanbieders actief zijn



Ze geven geen tijdpad aan bij Tweakers, dus ik weet niet of het niet al in 2023 een feit kan zijn, dat zou snel genoeg zijn, toch?
 
Laatst bewerkt:
Ach... We weten allemaal hoe het referentieaanbod van Ziggo/Vodafone er uit zag eerder dit jaar. Voor het internet gedeelte krijg je hetzelfde verhaal als met de WBA tarieven van glasvezel (Ga maar eens kijken hoeveel concurrentie daar op zit en wat de verschillen met KPN zijn).
Qua TV kan met door de opbouw van het kabelnet alleen maar het zenderpakket van Ziggo aanbieden.

Je gaat straks alleen een factuur van iemand anders krijgen. En het verschil gaan centenwerk zijn.
 
weet je wat fijn is? dat er mensen in Den Haag hierover beslissen, die zelf nog niet weten hoe je een tv aan doet.
Dit doet me ineens weer denken aan die minister (was het van Agt?) die tijdens een plechtige openingsceremonie de boel moest activeren d.m.v een muisklik. Hij pakte het ding op, richtte het op het scherm (ging er dus vanuit dat een AB was) en stond maar te klikken. Helaas te vergeefs, totdat iemand hem moest uitleggen hoe een muis werkt.
 
ja klopt maar van agt zat nog daarvoor, toen was muisgebruik nog niet aan de order ( al moet je oppassen met dat zo'n stellingen vaak zijn er dingen al wat langer als ze er voor algemeen gebruikt zijn.)

en voor de liefhebbers het filmpje

 
Terug
Bovenaan