Groene coax kabel Ziggo?

Als dat de goede kabel is, hoeft dat opbouwdoosje misschien niet eens als je een FRA 752 (of een vergelijkbare versterker) gaat gebruiken. Bij mij gaat de kabel van mijn opbouwdoos met zo'n stekker naar de versterker. Het kan zijn dat oude eigenaren het daarom ook zo aangelegd hebben.
Begrijp ik je goed dat je in dat geval voorstelt om de groene kabel rechtstreeks aan te sluiten op een antenneversterker? Dat lijkt me niet verstandig en mag ook niet. Beter is het om een galvanische isolator er tussen te zetten, bv. de SH-GISX101+CP van Teleste.

@fdboer Je was me net voor. ;)
 
Een aantal versterkers hebben een ingebouwde galvanische scheiding en dan kan het wel.
 
[...] ook al zal het in veel gevallen niets uitmaken.
Hooguit krijgt een monteur die bezig is in de "straatkast" een optater van 230V. Maakt inderdaad niets uit, toch? ;)

Een aantal versterkers hebben een ingebouwde galvanische scheiding en dan kan het wel.
Interessant, kan je een paar noemen? Zo ook de FRA 752 , die Briolet noemde?

Hoe dan ook, als je toch gaat isoleren, doe het dan goed en kies voor een dubbele galvanische isolatie (zoals het hoort en ook moet volgens de officiele veiligheidseisen). Ziggo houdt zich daar niet altijd aan, omdat er niet altijd een aarde aanwezig is in de nabijheid van het AOP, maar met een beetje zeuren kan Ziggo een AOP met dubbele scheiding wel leveren. Dan wel zorgen voor een goede aardleiding.
 
Laatst bewerkt:
Ik zou gewoon die kabel in de meterkast omhoog laten komen als dat mogelijk is en laten afmonteren door de Ziggo monteur.. dan is het gratis meen ik.
 
ziggo is verantwoordelijk voor een goeie AOP.
je groene kabel heeft een f-connector, daarmee zat hij waarschijnlijk voorheen op een (oude) AOP.
dat er geen spanning opstaat is normaal, je bent afgedopt in de straatkast.
dus laat een gratis monteur langskomen, dan is alles goed geregeld, als je zelf gaat hobbyen zonder goed materiaal en gereedschap blijft het ge-emmer.... je komt soms de gekste dingen tegen, en maar klagen over ziggo.
 
Volgens mij is de groene kabel iets waar je af moet blijven is verantwoording van provider
Bij mij in de kruipruimte zat er een breuk in door verbouwing en hebben ze gewoon gemaakt omdat hun kabel is en hun die moeten beschermen voor die dingen
 
Terug
Bovenaan