Kabinet wilt netwerken openbreken bij wet

@marans
Ja, dat is niet de schuld van Ziggo dat KPN hier traag is.. maar Ziggo werkt wel kei en keihard tegen dat andere diensten via de kabels van Ziggo hun diensten aan kunnen bieden.

Uiteraard doen ze dat. Het is namelijk hun eigendom. Elke ondernemer zou hetzelfde doen als hun eigendom verplicht gedeeld moet gaan worden met een concurrent.
 
Zou een andere provider op het Ziggo netwerk wel 500/500 Mb kunnen leveren?
Moet je straks dan aan RTLholding een abo moeten nemen voor alle RTL zenders?
Moet Ziggo zelf kanalen inleveren omdat er te weinig ruimte is overgebleven?

Ook ik kan straks een keuze maken tussen glas en kabel. Dan zou het best ook glas kunnen worden.
Volgens berichten zo KPN het laten zoals het daar nu is.
 
tja, ik zou ook wel meer keus willen. eindelijk landelijke dekking van DVB-T. internet only, of een betere provider met meer oog voor kwaliteit bijvoorbeeld. maar dat is mijn keus als consument.

dit staat voor los van mijn mening over het openbreken van kabel als onderneming. ik vind dat je deze 2 dingen wel moet scheiden.
ik zou dit als ondernemer ook niet pikken.
 
Je moet geen monopolisten willen.. ook geen duopolisten.
Ziggo verslechtert de service.. maar verhoogd wel de prijzen... dat kan Ziggo maken omdat overstappen niet mogelijk is.
Als monopolist zijnde mag Microsoft ook niet alles.
Hier in NL heeft de consument niet overal iets te kiezen.
Voorbeeld; ik moet thuiswerken... dat gaat niet met snelheden als dit;
Op dit adres is de maximaal haalbare internetsnelheid
18 Mbit/s down en 2 Mbit/s up.
heb ik dan echt een keuze?
Natuurlijk is dat @marans niet de fout van Ziggo... maar als je het openbreken van netwerken op de kabel riant tegenwerkt tot rechtszaken aan toe... dat toont VodafoneZiggo dat zij nooit in het voordeel van haar klanten zal staan en juist alles zal doen om TEGEN haar klanten te zijn.
Ik wil kunnen kiezen met mijn portomonee en VodafoneZiggo via die weg straffen door weg te gaan.. maar helaas.. gaat dat niet.. als jij dit goedkeurt.. dan zou Microsoft ook haar OS zo mogen bouwen dat je echt alleen hun eigen software mag gebruiken... du geen firefox/thunderbird/chrome.. alleen outlook/edge etc.
 
Laatst bewerkt:
Ik wil ook keuze. Ik wil kunnen kiezen van wie ik het water van de beste kwaliteit en prijs wil kopen. Ik wil ook keuze van welk netwerkbedrijf ik de stroom inkoop. Nu kan ik kiezen van wie ik de stroom kies, maar netwerkkosten, meterkosten zijn bij iedereen gelijk. Ook de kosten van de hoofdzekering kan ik wel aanpassen, maar alle prijzen liggen vast. Ik kan een-fase 40 A krijgen of 3-fase 3 x 25 A. Wil ik meer betaal ik de hoofdprijs.
Gelukkig kan ik mijn internet en TV provider wel kiezen. Of Ziggo of KPN. Qua prijs en kwaliteit schelen ze niet zo veel. (ik heb een glasvezelaansluiting) Ik weet alleen niet of ik nog wel een all cheepo ADSL kan krijgen.
 
Ze kunnen beter gewoon aanpassen. Concurrentie is alleen mogelijk op keuze uit de drie systemen. DSL, kabel of fiber. Per network mag er maar een provider zijn dan. De klant kan dan uit die drie kiezen. Dat is echte concurrentie. Meerdere providers op een netwerk niet.
 
Ze kunnen beter gewoon aanpassen. Concurrentie is alleen mogelijk op keuze uit de drie systemen. DSL, kabel of fiber. Per network mag er maar een provider zijn dan. De klant kan dan uit die drie kiezen. Dat is echte concurrentie. Meerdere providers op een netwerk niet.
Dan moet deze 3 wel bij iedereen aanwezig zijn en in de volle capaciteit die voor elk beschikbaar is.
DSL zal eerder weggaan. KPN zal het kopernet opheffen als er fiber van hen ligt.
Kabel van Ziggo is nog steeds niet één net. Een verhuizing kan op problemen stuiten.
 
@KroontjesPen dan kan het nog zo wettelijk geregeld zijn. Dan nemen ze in de wet op indien marktwerking er voor zorgt dat een netwerk wegvalt is er geen reden dit netwerk open te houden.

Ipv perse de networks open houden, kunnen ze beter verplicht tot huur/bruikleen media boxen verbieden, hier in voor in de plaats de consument moet kiezen huren, kopen of combinatie van. Indien consument kiest is provider niet verantwoordelijk voor service verder dan het AOP.
 
Terug
Bovenaan