24 jaar en 9 maanden.....

  • Onderwerp starter Deleted member 49051
  • Startdatum
Helemaal met je eens @Deleted member 49051!

Er zijn zowel voor- als nadelen bij KPN tov Ziggo.

Ja, SD-kanalen variëren van slechte tot normale beeldkwaliteit. Echter... de SD-kanalen die we bij Ziggo bekeken, zijn in HD te bekijken bij KPN! De normale HD-zenders (niet Glas HD) zien er gewoon goed uit op een 4K 50" Philips, geen waarneembaar verschil met Ziggo. Ook de 4K zenders zijn een genot om naar te kijken, al is Xite 4K wel een beetje vreemde eend in de bijt. Helaas weinig aanbod 4K clips, dus veel van hetzelfde en vaak onzin. Ziggo Sport Totaal haddden we bij Ziggo ook al en dat hebben we dus nu ook bij KPN. Sinds december gelukkig alle zes zenders in HD. Dat waren 2 weken afzien met Docu en Extra in SD :P

Dan de Arris VIP5202 4K... het werkt zoals het hoort. Geen opsmuk. Tuurlijk, KPN kan héél wat leren van Ziggo met de Next. Qua gebruikvriendelijkheid van de decoder ligt KPN ver achter. Geen thumbnails tijdens spoelen. Niet even per minuut doorspoelen met de D-Pad. Nee, je tikt de seconden of minuten in via de numerieke pad. 'Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door...' je tikt 700 of 800 in drukt op de [>>] en je komt 7 of 8 minuten later bij het einde van de reclame. Omslachtig? Hmwa. Handig? Hmwa. Er zijn betere oplossingen en die worden al gebruikt door Ziggo. Ik heb de coaxkabel die naar boven liep weer moeten vervangen door een UTP-kabel, want draadloos verbinden... dat kan niet met de Arris VIP5202. Hoe dan ook, er moe(s)t sowieso bij KPN of bij Ziggo een kabel naar boven.

Opnemen van een reeds lopende uitzending? Bij Ziggo (met de Next) wordt dan alsnog de hele aflevering opgenomen. Bij KPN helaas niet, opname begint vanaf dat punt. Je bent dus wat meer gebonden... maar met de huidige hoeveelheid herhalingen, komt het altijd goed.

Opnameruimte... is minder, maar we blijven keurig op 65% vrije ruimte :D

Afstandsbediening is tegenwoordig wel bluetooth, dus de RF-signalen van de Next òf Horizon-afstandsbediening worden niet meer gemist zoals we dat wel deden bij de voorgaande decoders van KPN.

Dan geluid... dat heeft KPN wel onder de knie. Stereo is stereo en Dobly Digital is Dolby Digital en Dolby Digital Plus is Dolby Digital Plus. Vooral handig als je audio via externe apparatuur laat gaan.

Internet en bellen hadden we sowieso al via KPN (naast Ziggo-internet), dat is en blijft gewoon goed. Niet meer of minder storingen (beide nihil) dan bij Ziggo. Overal is wel wat, maar het modem is geen zorgenkindje bij ons, wat het modem van Ziggo wel was. En ja, we hebben 2 Connectboxen en die 'nieuwe' zwarte wifi-loze gehad.

Ik zal vast wel wat vergeten zijn... maar voorlopig komen wij niet terug bij Ziggo. Ja, gebruiksgemak is iets minder (luxeprobleem), maar waar het werkelijk om gaat, dat doet KPN goed en dat zijn de zenders en internet.
 
Laatst bewerkt:
@CreativeS:

Inderdaad. Elke provider heeft zijn voor & nadelen. Ik was ook zeker niet ontevreden over Ziggo hoor. Maar met name vanwege de upstream overgestapt. Gewoon mijn Fritz.box 7590 direct op de KPN glasaansluiting en de Experiabox ligt in de kast stof te vangen.
De 4K ontvanger is wat spartaans qua GUI, maar wel heerlijk snel. Maf blijft het dat de Glas HD kanalen op 661 en verder zitten, maar het werkt allemaal prima.
En dit is gewoon zo lekker:

9020340991.png


Ook die ping die superstabiel en laag is. Kan ik dat niet meer als reden opgeven als ik verlies bij het online gamen ;-)
 
Het heeft jaren geduurd om de HD-zenders van 701 en hoger naar 1 en hoger te krijgen. Die Glas HD zenders zullen vast nog wel eens komen, maar omdat Glas HD zenders nog niet op 1 staan, zul je ook geen opnames van de Glas HD zenders in de app kunnen zien helaas. Nu is de bitrate van de zenders in de app sowieso al hoog, dus dat zal je niet missen. Het is echter wel een gemis. Ik hoop - eerlijk - gezegd dat ze de eerste 35 zenders in Glas HD kwaliteit gaan doen :D
 
Het heeft jaren geduurd om de HD-zenders van 701 en hoger naar 1 en hoger te krijgen. Die Glas HD zenders zullen vast nog wel eens komen, maar omdat Glas HD zenders nog niet op 1 staan, zul je ook geen opnames van de Glas HD zenders in de app kunnen zien helaas. Nu is de bitrate van de zenders in de app sowieso al hoog, dus dat zal je niet missen. Het is echter wel een gemis. Ik hoop - eerlijk - gezegd dat ze de eerste 35 zenders in Glas HD kwaliteit gaan doen :D
Hahaha.. Snap ik :)
Nu moet ik zeggen dat we niet eens echt van zulke TV kijkers zijn. We hebben hier in ieder geval al zeker 10+ jaar geen TV programma's opgenomen, dus... het feit dat opnames van de KPN Glas zenders niet via de app op de telefoon terug te kijken zijn is iets waar ik nooit achter zou komen. Maar, ik kan mij voorstellen dat dit voor anderen heel frustrerend kan zijn.
 
Zo net ook Ziggo opgezegd, Nu KPN 500/500 genomen en bevalt erg goed, met name de hogere upload snelheid.
ook tv erbij gedaan, prima beeld op de zenders, enige is, opname start echt wanneer je die start en niet zoals bij Ziggo het hele programma.
Maar dat zijn kleine dingen die niet zo belangrijk zijn voor mij.
Alle voip werkte direct goed in de Fritzbox 7590, dus ook geen extra modem/router ertussen, erg mooi van KPN.
 
Laatst bewerkt:
Tot ziens Essent Kabelcom, tot ziens @Home, tot ziens echte Ziggo, tot ziens nep Ziggo, tot ziens ... ooit wellicht.
 
Hier is door KPN de 1e fase ook gestart met de uitleg brief.
Met daarin je code nodige voor de toestemming. Kan nu al geven via i-net.
Mag ook later wanneer KPN straks gaat kijken naar de aansluitplek.
 
Dat is knap , er wordt door niemand in 4K uitgezonden
Het wordt omgezet naar 4K , maar dat doet een 4K tv ook
Dus................
 
Terug
Bovenaan