Ziggo voert internetsnelheid 15 oktober naar 1Gbps op

De Ziggo-reclame suggereert dat een gezin met pubers een GigaNet aansluiting best goed kan gebruiken maar ik begrijp uit de reacties dat het voornamelijk een luxe product is.
 
Met 2 4K streams, een HD stream, browsen en tegelijkertijd nog tiktokken kom je nog niet eens aan de 100mbit. Met 250mbit heeft de gemiddelde (en ook de wat meer dan gemiddelde ) gebruiker meer dan genoeg downloadsnelheid om de komende jaren nog niet tegen problemen aan te lopen.
Een nog hogere downstream is gewoon een extra luxe. Nodig? Zelden... maar kan leuk zijn.
 
Met een GigaNet-aansluiting wordt niet zozeer verwezen naar een Gbit-aansluiting. GigaNet is gewoon de naam van het huidige vernieuwde netwerk.

Quote van Ziggo: "Alle Ziggo klanten maken al gebruik van ons krachtige GigaNet" bron: https://www.ziggo.nl/giganet/
 
Met 2 4K streams, een HD stream, browsen en tegelijkertijd nog tiktokken kom je nog niet eens aan de 100mbit. Met 250mbit heeft de gemiddelde (en ook de wat meer dan gemiddelde ) gebruiker meer dan genoeg downloadsnelheid om de komende jaren nog niet tegen problemen aan te lopen.
Een nog hogere downstream is gewoon een extra luxe. Nodig? Zelden... maar kan leuk zijn.

Inderdaad!. 250 Mbit download is voor een gemiddeld/groot gezin ruim voldoende. Het zou pas giga zijn als de upstream omhoog gaat.
 
moet wel lachen hoor om al die beweringen wat goed zou zijn.
hebben hier een basis drie-in-één met een gezin van 4 personen. nog nooit een probleem gezien.
en er wordt heel wat "genetflixed" en "geïnternet" hier.

en dan het geklets over die upload. wat zou je nou allemaal willen uploaden wat een enorme snelheid rechtvaardigt. het moeten wel heel veel foto's zijn. en of het nu in 1 of 3 minuten gebeurt, het is allemaal onbeperkt internet tegenwoordig. het kost je geen cent meer, in tegenstelling tot vroeger. een beetje geduld is ook wat waard per maand (en beter voor je hart).

en daarnaast persoonlijk; ik wil en moet niets "in the cloud".
ik bewaar mijn eigen spullen wel, zonder bemoeienis of voorwaarden van anderen.
 
Upload is zeker wel veel belangrijker dan de download snelheid. Back-ups van je data wil je zeker buiten de deur hebben. De meeste mensen snappen niet dat een USB stick/ harddisk geen betrouwbare back-up is. Die dingen kunnen stuk gaan of bij brand/inbraak in huis kunnen die dingen verloren gaan en dus ook al je data. En geloof me, ik heb vele klanten gehad die dit zijn overkomen. Die zijn al hun foto's kwijt met emotionele waarde. Dan is het wel fijn om ze lekker ergens buiten de deur te parkeren. Staan ze veel veiliger. En als je 200 foto's in RAW wil uploaden van 60 mb/stuk, dan is het verschil niet in minuten, maar in uren.....
 
en waar staan die data dan op buitenshuis? op een bierviltje?
ook vergelijk je nu een zakelijke klant met de situatie thuis. en als je daar 200 foto's verstuurt zijn die echt geen 60mb per stuk.
en dan nog, 12GB met een verschil in uren?? een dvd download je nog sneller.....
 
Typisch gevalletje, ik weet niet waar ik over praat. De data in cloud wordt inderdaad opgeslagen op harddisken, alleen staan die dan wel in RAID configuraties op meerdere servers zodat als er een harddisk stuk gaat er niets aan de hand is. Tevens hebben de meeste Datacenters replica's staan over de hele wereld. Dus mocht er 1 omvallen, dan schakelen ze over naar een andere Datacenter waar ook jouw data staat. Een voorbeeld, Microsoft heeft er alleen al tientallen over de hele wereld. Tevens zijn die 60 MB raw foto's (geen jpg) maar een voorbeeld, wat dacht je van (home) video's? Die kunnen zomaar een paar GB bevatten per video... En dan weer zo'n fout die de meeste mensen maken. Bits en Bytes. Data wordt meestal uitgedrukt in bytes MB (Megabytes,Gigabytes enz) en internet is in megabits (Mbits). Dus een upload van b.v. 10 Mbits is 1,25 MB/s. Dus reken maar uit hoeveel tijd het kost om dan 10 GB te gaan uploaden....... En ja een DVD downloaden gaat sneller, want de download is factor 25 sneller.
 
typisch gevalletje van met veel poeha veel indruk willen maken. en altijd willen denken dat een ander geen verstand heeft van iets.
daarnaast, als je als zakelijke klant een grote upload nodig hebt, dan zijn er beter opties dan Ziggo.
en ben je nog groter; een beetje groot bedrijf slaat niet alleen op, maar werkt in the cloud en heeft zelf al back ups in het systeem voor alle filialen.
 
Terug
Bovenaan