Ziggo zenderaanbod - Technische wijzigingen

Zou het zo zijn als ik b.v. via Ziggo go vanaf me ipad6 via mijn apple tv stream naar mijn tv dat het beeld dan beter is? zal het eens uitproberen vanavond.
 
In de EPG voor de 40 XITE radio zenders is nu te zien welk nummer er speelt, en het volgende nummer.

Ook te zien met de Info toets of bij wisselen van zender.

Alleen op dit moment slechte info in de balk, de nummers duren allemaal 2(!) minuten, volgende nummer wordt vaak niet aangegeven en bij zappen door de EPG pas een update nadat je het kanaal hebt gekozen.
Erg slecht, ben geneigd te zeggen dat ik Stingray toch wel mis, die hadden het beter voor elkaar.....
 
En tijd ook dat ze ns 1080p gaan pushen/invoeren.

Dat gaat echt niet gebeuren. Het kost c.a. 25% meer bandbreedte, en het kost de TV/decoder van eindgebruiker dubbel zoveel rekenkracht. De standaard is wereldwijd 1080i en er zijn nog genoeg legacy apparaten in gebruik die helemaal geen 1080p ondersteunen.

Wat ik altijd heb begrepen, maar misschien zit ik er naast: Interlaced heeft juist ook een voordeel bij bijvoorbeeld sport uitzendingen. Het creëert een motionflow waardoor bewegingen van bijvoorbeeld een bal er minder stotterend uit zien. Bij progressive kan het juist meer als stotterend worden ervaren. Bij 25 frames per seconde zie je bij progressive 25x een heel beeld één stuk bewegen, interlaced heeft doet het anders, die laat 50x een half beeld zien per seconde. Evenveel pixels dus, alleen bij sneller bewegende beelden ziet het er soepeler uit.

Nogmaals, dat is wat ooit ergens gelezen heb.
 
Dat het niet gaat gebeuren zit er inderdaad in. Maar daarom is het nog wel wenselijk. Dat het 25 procent meer (bandbreedte) kost vraag ik me af, maar dat is er heus wel, zeker met 4k vergeleken ben je spekkoper. Maar jouw argumenten zullen over 10 jaar nog steeds wel ergens op slaan, misschien over 15 jaar nog steeds, maar daarom maar skippen? Nee, wmb voeren ze het nu in, en wat betreft apparaten, tja kregen kopers van 2002 analoge breedbeeld tv's, ook niet in 2005 van ziggo te horen dat ze een kastje erbij moesten..? En is 1080i al sinds 2006 ingevoerd, wmb is nu 13 jaar later niet asociaal snel om aan progressive te gaan doen.
 
1080p zou prima mogelijk zijn zelfs met een 10a11Mbit/s kan het er erg goed uitzien, maarja de broadcast standaard is idd 1080i, en zie dat niet snel veranderen, denk dat we eerder nog 4k hebben dan de zenders naar 1080p gezet worden.
 
dat het 1080i is, is natuurlijk niet verwonderlijk. het is de resolutie waarin HD via DVB in is ontwikkeld en in de markt gezet.
de rest kwam pas later en pas nog later officieel als HD norm erkend.
was het meteen in progressive ontwikkeld dan was het geen punt geweest.
nu moet ik ook schrijven dat ik het verschil in kwaliteit tussen indertijd 576i of p, een stuk groter vond dan 1080i of p.
 
Alleen op dit moment slechte info in de balk, de nummers duren allemaal 2(!) minuten, volgende nummer wordt vaak niet aangegeven en bij zappen door de EPG pas een update nadat je het kanaal hebt gekozen.
Erg slecht, ben geneigd te zeggen dat ik Stingray toch wel mis, die hadden het beter voor elkaar.....
In de EPG voor TV zenders staat bij begintijd en tijdsduur het seconden-veld op 0.
Bij de 40 XITE radio zenders is dit niet het geval.
Bijvoorbeeld vandaag:
07:56:54 04:24 | Ziggo Dome : John Mayer - Heartbreak Warfare
 
Ster ondertitelt reclames voor doven en slechthorenden.

Het zal niet iedereen zijn opgevallen, maar de Ster ondertitelt sinds 1 januari 2020 de
reclames bij de publieke omroep.
De ondertitels zijn op te roepen via teletekstpagina 888.

Bij Ziggo is er daarnaast ook DVB ondertiteling.


 
Weet niet wat ziggo of aanvoerr leverancier red bee media aan het doen is, maar elke zender die hun doen krijgen een gratis bitrate reductie.

Na fox(en dus ook fox sports), ziggo sport(totaal) natgeo, film1 nu ook discovery channel naar 7mbit/s gegaan en maar reclame maken over betere tv belevenis met hun zogenaamde giganet netwerk.
 
Terug
Bovenaan