Cisco SSD

SLC kocht sowieso al niemand (ja de bedrijven die altijd alles kunnen opvoeren aan de belasting), wel was MLC normaal.
 
SLC kocht sowieso al niemand (ja de bedrijven die altijd alles kunnen opvoeren aan de belasting), wel was MLC normaal.
Ik heb ze nog wel gekocht (64GB), maar dat was vroegah. ;)
(Na 11 jaar doen ze het nog steeds prima)
 
Laatst bewerkt:
Een ssd die slijt ;) Welk onderdeel dan?

Het hele aansturen gebeurd anders dan bij een HDD vanwege de veel snellere slijtage. De beschrijfbaarheid is veel beperkter dan bij een HDD. De diskcontroller die rekening met een SSH houdt, zal proberen de schrijfacties zo goed mogelijk over de disk te verdelen en niet steeds het eerste stuk te nemen. Allemaal kunstjes om de levensduur te verlengen.
Mijn laptop gebruikt een hybryde schijf. In eerste instantie slaat hij alles op het grote HDD deel op. De diskcontroller turft vervolgens welke files veel gelezen worden, maar nooit veranderen. Die gaat hij dan op den duur naar het kleine SSD deel verplaatsen. Het OS ziet hem alleen als een HDD schijf.

En wat is het nut van SSD bij video? Het sterke punt van SSD is dat hij heel snel tussen files kan wisselen omdat er geen kop fysiek verplaats hoeft te worden en niet op de omwenteling van de schrijf hoeft te wachten. Maar bij video afspelen ligt alles al serieel op de schijf. Hij hoeft niet steeds een andere track op te zoeken.
 
Ok @Briolet , dus een SSD heeft niet het eeuwige leven. Maar wel lekker dat windows in 10 seconden opstart.
Heb sowieso alle data op meerdere hd's staan.
 
@ber000000-6 Dat valt enorm mee. Buiten een straal van 1m hoor je hem echt niet. Je moet natuurlijk wel de juiste HDD hebben en het liefst ook verend opgehangen.
 
Omdat ik de Cisco nog had liggen wilde ik hem op de slaapkamer inzetten maar de HD maakt veel te veel lawaai. Zowel een SSD als een 2.5" HD heb ik geprobeerd maar beide werkte niet. Na veel speuren kwam ik er achter dat de minimale capaciteit 320Gb moet zijn, echter die van mij waren 250Gb. Dus of een SSD in de Cisco werkt weet ik nog steeds niet.
 
Waarschijnlijk gaat het om een andere Cisco, maar ik lees hier dat die ook werkt met een SSD die zelfs kleiner is dan de originele HDD.
 
Dat klopt, dat is een 8455 met 160Gb en ik heb 8485 met 320GB.
 
Terug
Bovenaan