Bij gebruik spitter geeft blokjes

Maar Loesy heeft juist aangegeven dat de TV's het zonder splitter prima deden.
Precies, dat klopt. Uitleg tweede monteur was dat signaal dan net riekt tot goed beeld maar komt er wat tussen zoals spitter is het mis.

Ben benieuwd wat hij maandag gaat doen. Ik ga ook vragen of hij dan toch maar de connector van slaapkamer tv wil vernieuwen ondanks ze wel goed zijn volgens monteur. Maar dat is wel precissie werk zoals Kerby aangaf. Dan laat ik dat maar door hem doen. Is dan handig om die zelf te kopen of heeft hij die in zijn auto.
 
Als het signaal net riekt tot goed beeld is de signaal sterkte al op het randje en dat is niet goed. Er moet ruimte zijn om het signaal een keer te splitsen. Bovendien kan storing van buitenaf (instraling) ook een rol spelen en die hoeft niet altijd aanwezig te zijn, dat is de ellende. Een meting is ook maar een moment opname.

Mogelijk is de coax tussen het AOP in de meterkast en de woonkamer ook niet van al te beste kwaliteit.
 
Maar Loesy heeft juist aangegeven dat de TV's het zonder splitter prima deden.
Ja, dat heb ik ook gelezen (en onthouden), maar heeft TS of zijn moeder lang genoeg gekeken om die incidentele storingen op te vangen? Dat stond er niet bij. Als je het heel even probeert zegt dat immers niet zo veel.
 
Nee dat heb ik nog niet gedaan. Kan geen kwaad kennelijk dus kan dat morgen eens gaan doen. Hopelijk dan zonder stroomstoot8). Bedankt voor opmerken.
Je moet de stekker v.d. TV (en eventueel van andere apparatuur die verbonden is met de coax kabel, bv. settopbox) uit het stopcontact halen.
 
Terug
Bovenaan