Bij gebruik spitter geeft blokjes

Die nieuwe splitter van jouw heeft een demping van -4 dBper uitgang.
Ik zou dan ook naar poortje 3 op de versterker gaan van +4 dB.
Dan zit je weer 0 dB.
 
Coco, dankje voor de tip.

Vanmorgen bij Mams geweest. Ik blijf duimen maar beeld is nog steeds goed.

Dus naar poort drie zou kunnen als we nog storingen ervaren? Dacht dat monteur zei die laatste twee niet gebruiken Maar kennelijk mag dat wel mocht signaal nog niet afdoende zijn begrijp ik uit jou reactie.
 
een onzuiver signaal is kwalijker dan een zwak signaal.
je mag altijd experimenteren met de versterker-uitgangen, als het werkt, dan werkt het.
de enige reden die ik kan bedenken waarom je de twee rechter uitgangen niet "mag" gebruiken is dat het signaal sterk genoeg is.
maar toen ik nog rondreed voor Ziggo heb ik vaker versterkers verwijderd dan toegevoegd, probleem was vrijwel altijd kabels en connectoren.
 
Dankje Kerby voor reactie . Vooralsnog is nog steeds beeld goed. Zou het dan toch.........;-)

Ik durf nog niet te hopen. :-)
Lijkt erop dat toch de versterker wat doet.

Je bent zelf monteur geweest begrijp ik eruit. Had wel gedacht dat je veel kennis hebt.
Kabels en connectoren zijn nu goed behalve dan wellicht die door de muur van AOP naar woonkamer maar mocht er weer storingen komen dan gaf webcare aan dat de monteur dit wel vervangt mits er geboord moet worden maar in appartement van mijn moeder is al eens kabel doorgetrokken dus dat moet dan ws wel goed gaan.

We wachten af of dat nog nodig is.
 
Hmm vandaag af en toe weer blokjes strepen. Ik wacht nog even maar dat word denk ik weer bellen.
 
Ziggo monteur komt maandag middag.

Het is zo raar dat dat dan even goed gaat en dan is het weer aanwezig . Je gaat haast denken is het dan toch niet echt ziggo storing ergens want op alle storingen lees ik ook wel dat we niet de enige zijn.

Maar goed, we wachten de monteur maandag weer af. Wat kan hij nog doen. Kabel trekken van AOP naar woonkamer aansluiting?
Ik hou jullie op de hoogte.
 
Laatst bewerkt:
..... Wat kan hij nog doen. Kabel trekken van AOP naar woonkamer aansluiting?
Ik hou jullie op de hoogte.
Het kan ook liggen aan de kabel tussen de verdeelkast op straat en het AOP. Dat is ons eens overkomen. Om daar achter te komen is het wel handig om zeker te weten dat het niet aan je eigen apparatuur ligt. En om daar op z'n beurt achter te komen zou je de TV van je moeder op een andere (en goede) AOP kunnen uitproberen (zoals ik reeds eerder voorstelde) en/of een geheid goede TV aansluiten bij je moeder. Ik geef toe, het gedoe, maar anders blijf je maar gissen.
 
Maar Loesy heeft juist aangegeven dat de TV's het zonder splitter prima deden.
 
Het kan ook liggen aan de kabel tussen de verdeelkast op straat en het AOP.
daar heeft de ziggo monteur juist meetapparatuur voor, hoef je als klant niet met van alles te zeulen.
ik gok nog steeds op de connectoren, ook die kunnen fabrikage fouten hebben of niet 100% juist gemonteerd zijn, bij twijfel altijd vervangen of kabel opnieuw strippen en monteren.
 
@kerby, je hebt monteurs en monteurs. Ook hebben ze niet altijd de juist meetapparatuur bij de hand (of mogen ze die zelfs niet gebruiken en krijgen die dus ook niet mee!). Dat weet jij net zo goed als ik. We leven immers niet in een ideale wereld.

Ik heb hele andere ervaringen. In geval A zag de "monteur" (ahum) met zijn "meetinstrument" niet dat het signaal 19dB te sterk was. In geval B koste het me heel wat moeite om Ziggo ervan te overtuigen dat het echt aan de kabel tussen verdeelkast en AOP lag. Met "gezeul" kon ik dat bikkelhard aantonen (in mijn geval viel dat gezeul reuze mee, want genoeg TV's. decoders etc. bij de hand).
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan