Doorschakelen geeft hoge rekening?

Dat zijn de standaard tarieven voor bellen naar mobiel of vast. 13 cent startkosten en daarna 13 cent per minuut. Dat is niet duur. Er zijn tijden geweest dat je wel 60 cent per minuut betaalde als je van vast naar mobiel belde. Terwijl mobiel naar mobiel een stuk goedkoper was. (Tarievenlijst ziggo)
 
Om die kosten te besparen geef je 06 aan de mensen met wie je gesproken hebt
 
Dat zijn de standaard tarieven voor bellen naar mobiel of vast. 13 cent startkosten en daarna 13 cent per minuut. Dat is niet duur. Er zijn tijden geweest dat je wel 60 cent per minuut betaalde als je van vast naar mobiel belde. Terwijl mobiel naar mobiel een stuk goedkoper was. (Tarievenlijst ziggo)
Ja dat was reden voor irritatie in de begintijd, bij meerdere groepen. De 06 bezitters zeiden, nou ik laat me bellen, bellen doe ik niet. De (meestal oude) mensen werden kwaad en weigerden 06 te bellen. Om die reden hield ik mijn vaste lijn, voor die groep, was moeilijk uit te leggen toen de situatie sterk verbeterd was, dat het niet meer eng was om 06 te bellen.
 
…Om die reden hield ik mijn vaste lijn, voor die groep, …

Verstandig. Ik had een kennis die een mobiel van de zaak kreeg waarmee ook privé gebeld mocht worden en daarom de vaste lijn opzegde. Vanaf dat moment nam ik het initiatief niet meer om op te bellen. Ik had geen zin dat dure nummer te bellen.
 
Lang leve voip (Dellmont varianten). Ik betaal al jaren €0,01 naar mobiel en €0,0037 naar vaste lijnen. Ook zakelijk. Geen starttarief. Begrijp niet dat Nederlandse providers deze tarieven nog durven te vragen.
 
Helemaal mee eens @rvk01 !
Dezelfde situatie hier sinds 2004. Ooit eigen telefoonnummer gekocht voor 1 Euro.
Dit inbelnummer wordt overigens getoond bij uitbellen via een andere provider......

Kun jemisschien toelichten met welke Delmont variant je voor € 0,01 uit belt?
Wij gebruiken Freevoipdeal en die berekent € 0,015
 
De goedkoopste momenteel zijn Browsercalls (€0,0037) voor vast en Stuntcalls voor mobiel (€0,01). Ik zie dat het wel tarieven excl. btw zijn dus eigenlijk €0,0044 resp. €0,0121. Als je niet de optie hebt om mobiel en vast automtisch te scheiden (met je centrale of toestel) dan kun je ook kiezen voor Frynga (€0,005/€0,006 vast, €0,011/€0,013 mobiel).

Deze twee geven echter geen freedays maar tegen deze tarieven en met maar 300min/week toegestaan bij freedays maakt dat ook niet zoveel uit. Ik stort meestal een keer per jaar €10 en heb dus niet zoveel aan freedays als je er daarna sneller doorheen bent dit een hoger tarief. Afhankelijk van je eigen belgedrag kun je dan kijken wat goedkoper is. Tevens is het ook verstandig te kijken als je veel naar het buitenland belt, welke variant dan het goedkoopste is want daarin verschillen ze ook allemaal. Altijd weer een leuk gepuzzel om de goedkoopste te vinden 8) Je moet n.l. ook opletten dat sommige een starttarief rekenen (connection fee, zoals cosmovoip), maar daar zijn er maar een paar.
 
Interessant, dank je wel!
Ga me weer eens verdiepen in deze materie want mijn Fritzbox 7590 biedt immers volop gelegenheid kiesregels aan te maken.....
 
Terug
Bovenaan