Fox sport eredivisie live soms slecht beeld.

ach het beeld is sowieso niet om naar huis te schrijven.
zet je beeld maar eens stil, als een speler in beeld wordt genomen die snel voor een tribune langs loopt.
of als de camera snel mee beweegt van links naar rechts. dan wordt het beeld gewoon wazig terwijl het gras scherp hoort te blijven.
en als het dan nog regent is het helemaal een wanhoop.
allemaal bandbreedte "geknijp" tot het uiterste.

Dit heb je natuurlijk nogal snel bij de huidige compressie (H.264) als je daar vanaf wilt moet er eerst overgestapt worden op 1080p oftewel progressive ipv interlaced. Bij snelle bewegingen kan het frame-rate ook een rol spelen en uiteraard de bitrate, hoe meer detail er in het beeld moet blijven bij veel beweging hoe hoger het bitrate moet zijn. Ik denk dat je dan al gauw tegen de 25 Mbit per seconde nodig hebt maar is lastig in te schatten.

Ik meen dat Ziggo deze zenders al met een relatief hoog bitrate doorgeeft, <edit> het is 12 Mbit constant.
 
Dus als ik het goed begrijp geven ze 12 Mbit terwijl je 25 Mbit nodig hebt voor een goed beeld?
 
het is maar waar een provider voor kiest.
maar al vanaf het begin van digitale tv in 1996 en later HD is het gewoon zo dat providers het uiterste opzoeken op een frequentie van wat eigenlijk nog kan.
adviezen van de ontwikkelaars als een MPEG-Group worden zonder blikken of blozen terzijde geschoven en geen haan die er naar kraait blijkbaar.
 
Dat kan een zelfstandig bedrijf als Ziggo doen, niets verplicht hun om adviezen over te nemen van een aantal goedwillende MPG ontwikkelaars over te nemen. Ook al kraaien er tientallen hanen naar.
 
Wel bij psv nu weer erg slecht beeld hoor, komt ook door de regen denk ik maar als je naar het logo kijkt rechtboven dan is dat gewoon wazig, niet normaal, betaal er toch genoeg voor denk ik zo.
Webcare leest u mee?

De reclame in de rust is wel super scherp.8)
 
Laatst bewerkt:
Dus als ik het goed begrijp geven ze 12 Mbit terwijl je 25 Mbit nodig hebt voor een goed beeld?

Tja wat is goed beeld? Daar zijn de meningen over verdeeld natuurlijk maar de kwaliteit die jij zegt te vereisen kost heel veel bandbreedte en dus een hoog bitrate, misschien nog wel meer dan 25 Mbit. Mijn punt is dat Ziggo het juist al op een relatief hoge bitrate doorgeeft, misschien zelfs 1:1 van wat ze van Fox Sports aangevoerd krijgen. KPN zit er volgens mij onder en op satelliet is het helemaal droevig gesteld, hoe het bij andere kleine tv aanbieders zit durf ik niet te zeggen.

Het liefst zou ik ook zien dat alles op 25+ Mbit werd doorgegeven maar dat is gewoon geen realiteit hier in Nederland. Men is hier nogal zuinig. Veel zenders zijn nog in SD te zien zelfs..

Overigens kan een verkeerd ingestelde TV ook rare problemen veroorzaken.
 
Als de bitrate voldoende is blijf ik bij mijn standpunt dat de afstand waar ze staan te filmen te ver en te hoog van het veld is want je ziet het met name bij de grote stadions, en als het dan ook nog slecht weer is met regen wordt het beeld niet meer om aan te zien terwijl we er toch ruimschoots voor betalen.
 
wat een bagger beeld zeg op de fox sports en ziggo sport HD kanalen is toch nu al maanden aan de gang. SD kwaliteit is nog beter.
 
dat wordt dus voorgeschreven en geadviseerd ;D
en vooral de Duitse en Scandinavische zenders laten zien hoe het ook kan (via de sat dan)

Valt me ook regelmatig op dat het Duitse gras groener is dan hier in Nederland.
 
Terug
Bovenaan