HD zenders

Wat nou gratis, ze mogen blij zijn met 19 euro voor kaal instappen. Wat Ziggo's moederbedrijf tot nu toe deed, is kijken tot hoever ze de boel konden uitmelken. Wmb is dat nu uit, nu er nieuwe factor in het spel is, weg met dat overpriced gedoe. Vergeet niet voor 7 euro heb je tegenwoordig bij de mobiel providers voor je phone (simkaartje) al heel wat. waarom in godsnaam moet een abonnement bij Ziggo het 10-voudige kosten.

En die 19 euro is een prima prijs voor wat je er voor terug krijgt. Een paar geleden was dat nog enkel analoog en een handjevol SD kanalen. Inmiddels heeft Ziggo dat enorm uitgebreid maar de klant staat alweer met de hand open met de vraag naar meer. Dat vind ik in het geval van de FTA kanalen niet terecht. Je krijgt toch echt behoorlijk veel TV voor die 19 euro. 55 kanalen waarvan NPO en Ziggo Sport in HD. De analoge kijker moest het altijd doen met max 25 kanalen en allen in waardeloze kwaliteit, voor dezelfde prijs.

Net als Kabel TV is ook TV Start een product van Ziggo. Een abonnee van Kabel TV heeft Ziggo evenveel kosten aan als een TV Start/Complete/Max abonnee, het signaal is hetzelfde. Dat is nou eenmaal inherent aan een digitaal product.

Het tienvoudige is natuurlijk ook overdreven. Je betaalt minimaal 51 euro als je de kanalen in HD wil zien, echter heb je dan ook internet van Ziggo én Ziggo Go, wat je met Kabel TV niet hebt. Het prijsverschil is fors, maar niet dusdanig fors dat het buiten de norm valt. Vast internet is nu eenmaal vrij duur en kwalitatief een stuk beter dan mobiel internet. Met een mobiel simkaartje van 7 euro moet je het doen met maximaal 1-2GB in de maand en een praktijksnelheid die veel lager ligt dan bij vast internet. Over latency nog maar te zwijgen.
 
Laten ze eerst maar eens de HD zenders niet afgeknepen doorgeven ….
 
Net als Kabel TV is ook TV Start een product van Ziggo. Een abonnee van Kabel TV heeft Ziggo evenveel kosten aan als een TV Start/Complete/Max abonnee, het signaal is hetzelfde.

en dan?? ze betalen toch ook allemaal voor hun eigen product? en ik denk dat er in die 18euro meer wordt meebetaald aan de dure pakketten dan andersom. en het verschil tussen FTC en kabeltv is bij fupc en huidige ziggo al de nodige euros.
 
en dan?? ze betalen toch ook allemaal voor hun eigen product? en ik denk dat er in die 18euro meer wordt meebetaald aan de dure pakketten dan andersom. en het verschil tussen FTC en kabeltv is bij fupc en huidige ziggo al de nodige euros.

Dat zal allemaal wel meevallen. Er zitten ook kosten aan een klant verbonden he. Maar goed, dat neemt nog niet weg dat, welke aanbieder dan ook, voor verschillende prijzen verschillende abonnementen mag aanbieden. En sinds SD niet afgesloten kán worden (want de vele huishoudens zonder HD TV’s), kan je het ook in abonnementsvorm aanbieden. Want zoals al eerder uitgelegd, ga je alle HD kanalen in de FTA gooien, dan stappen heel veel klanten over van TV Start naar Kabel TV. Ziggo is natuurlijk geen non-profit, er moet geld in het laatje komen.
 
dan stappen heel veel klanten over van TV Start naar Kabel TV.
Sorry, TV-Start en alle andere duurdere pakketten zijn toch ook Kabel TV?
Ik zie op de Ziggo site op dit moment drie pakketten ataan:
Start - Complete - Max. Een pakket met de naam "Kabel TV" staat er begrijpelijk niet bij. Overigens staat op de site bij Start nog steeds 50/5Mb/s, terwijl ik vorige week bericht kreeg dat dit bij mij verhoogd was naar 100/10Mb/s. Dat staat inmiddels ook in de gegevens op Mijn Ziggo.
 
Niet alle pakketten staan op de site vermeld @J. de Boer
Waarschijnlijk heb jij nu Internet Start XL. Die 100Mb kun je alleen onder bepaalde voorwaarden bestellen via de helpdesk, of krijgen wanneer het door Ziggo zelf wordt aangeboden.

Bij mij staat in "Mijn Ziggo" onder Producten: Internet Start XL en TV Start (naam van het televisie pakket: tv standaard)
 
Laatst bewerkt:
Want zoals al eerder uitgelegd, ga je alle HD kanalen in de FTA gooien, dan stappen heel veel klanten over van TV Start naar Kabel TV. Ziggo is natuurlijk geen non-profit, er moet geld in het laatje komen.

als je je produkt niet bijhoudt gaat dat laatje ook minder vol raken. het geld ook alleen maar voor nieuwe abonnees en oud upc abo's.
daarnaast denk ik dat mensen die basis/kabel-tv abo hebben dit bewust doen en waarschijnlijk de prijs belangrijker vinden dan HD alleen.
bijvoorbeeld; als ik geen eigen humax meer kan gebruiken downgrade ik naar het FTC pakket. HD of niet.
dit is wel hypothetisch aangezien met een Fziggo abo het basis-abo gelijk is/was aan het huidige Tv-start.
volgens mij was dat verschil toen iets van 5euro.
 
Terug
Bovenaan