Wandcontactdoos of AOP vervangen?

Kun je uitleggen hoe die steeds los kan gaan?
Als die draden zo op de grond liggen kom je er elke keer met de stofzuiger tegen aan. Ik kan me voorstellen dat als de schroefdraad van zo'n schroefje een beetje uitgesleten is, elke tik tegen de kabel, een kans geeft dat hij zich weer los werkt.

Als een tik tegen het kastje direct invloed op het beeld geeft, zou ik ook geen monteur bellen, maar zelf dat los zittende contact opzoeken en verhelpen. Ik heb te veel verhalen gehoord over monteurs die het ook niet goed doen, zodat dat ook geen garantie is voor degelijk werk.
 
Ik moet je bekennen dat ik beetje verbaasd ben over dit probleem. Ik geloof je wel, hoor, maar bij mij is het 1 x stevig aandraaien en geen omkijken meer naar. Op zich zijn het metalen pluggen van een hele mooie kwaliteit. Beter dan die kunststof rommel die (nog pittig geprijsd ook) in winkels ligt.
 
Ja het is beter dan die pluggen met een kunststof kapje, maar ik zou nou niet willen zeggen dat ze van een goede kwaliteit zijn.
Ik heb het ook ervaren dat na een tijdje het schroefje waarmee je de kern vastzet los gaat zitten. Daarnaast vind ik het monteren van de buitenmantel, zodat deze goed aansluit op de buitenkant van de behuizing, erg rommelig met deze pluggen.

Ik gebruik liever deze van Technetix:
24951


 
Deze vind ik nog beter, mooier en goedkoper:
(Cabelcon CLF90F) Ziggo gebruikt ze ook.
 

Bijlagen

  • Cabelcon.jpg
    Cabelcon.jpg
    9,4 KB · Weergaven: 92
ik zou als eerste dat witte opdrukplaatje er af weer halen. deze storen enorm.
probeer dit maar eens uit door vervolgens rechtstreeks je box/tv aan te sluiten op de kale AOP.
met die linker hirschmann connector een goede splitter/versterker aansluiten en vanuit daar verder met dito goede connectoren.
 
Het los gaan zitten van het schroefje van de kern bij die connector komt alleen al omdat je het niet goed kan aandraaien.
Het kan er alleen met hele kleine schroevendraaier.
Een solide koperen kern is als het goed is van zuiver koper er zal dan eerder "kruip" optreden met als gevolg geen goed contact meer.
Het kan dus ook optreden bij andere connectoren.
Oplossing voor dit is zilver lijm.

Kost heel weinig en ik gebruik het al jaren.
 
Een solide koperen kern is als het goed is van zuiver koper er zal dan eerder "kruip" optreden met als gevolg geen goed contact meer.
Het kan dus ook optreden bij andere connectoren.
Oplossing voor dit is zilver lijm.
En bij gebruik van lijm zou geen kruip kunnen optreden? ???
Om het loszitten als gevolg van kruip tegen te gaan is een verend contact heel effectief. Dan blijven de contactvlakken altijd onder spanning staan. Om die reden geef ik de voorkeur aan spullen van Cabelcon.
 
Terug
Bovenaan