Mediabox Next [deel 2]

Status
Niet open voor verdere reacties.
Zo is het, de Horizonbox was een perfecte introductie zonder problemen
 
Ik heb sinds vrijdag de Next.

Wat ik hier lees over geluid en beeld is bij mij niet aan de orde.
Beeld is beter dan de XL, geluid is gewoon netjes dolby in de rondte.

Zappen gaat zoals het hoort, lekker vlot.

Netflix werkt ook top, geen haperingen en supersnel, vooral met opstarten via voice control.

Dus mijn advies, Horizon het raam uit en de next aanschaffen.
 
Fijn al die tevreden gebruikers van de Mediabox Next, dat was met de 1e box wel anders.

Ik interpreteer het bericht van @twigger anders dan jij.
Hij schrijft namelijk dat hij zo ongeveer de eerste maand tevreden was over de Next, zodat het er sterk op lijkt dat hij vanaf de 2e maand een stuk kritischer is geworden.

@eding
Tot dusver heb ik van degenen die geen kritiek hebben op de beeldkwaliteit van de Next uitsluitend berichten gelezen dat het beeld naar hun mening niet slechter was dan de XL. Jij bent de eerste die schrijft dat je de beeldkwaliteit beter vindt. Een primeur wat mij betreft.
 
Ik interpreteer het bericht van @twigger anders dan jij.
Hij schrijft namelijk dat hij zo ongeveer de eerste maand tevreden was over de Next, zodat het er sterk op lijkt dat hij vanaf de 2e maand een stuk kritischer is geworden.
Klopt, maar was de eerste 2 maanden valt me net in.
 
De ervaringen met de Next blijven flink uiteenlopen.
Dat is op zich natuurlijk prima, maar een opmerking als 'Fijn al die tevreden gebruikers van de Mediabox Next' zou je eerder verwachten uit de koker van een Ziggo medewerker die verguld is met positieve berichten over de Next.
 
Kan je vertellen dat ik wel tevreden ben met de Next. Zo ervaar ik zeker een betere beeldkwaliteit. Maar ik heb dan ook een 4K tv. En dan zie je echt wel verschil tussen de mediabox XL en de Next. Next is dan beter.

Vraag opmerking is dan ook hebben degene die de Mediabox als beter beeld ervaren dan een "gewone" tv zonder 4K?
 
Ervaringen zullen altijd uiteen lopen maar dat de Next een verbetering is tov de MXL is denk ik wel duidelijk.
Ik heb de Next ook al een tijd getest en inderdaad is er soms een lipsync probleem (was er met de MXL ook wel eens) en zit er nog een HDMI-CEC ding in wat beter/anders kan. Er zullen altijd uitzonderingen zijn want elke thuis siyuatie is anders met receivers etc.
Hier werkte de MXL ook wel OK maar was traag moest soms de stroom eraf voor Netflix problemen etc. Toen ik de keus aan de vrouw en kinderen liet was het unaniem de MXL eruit en de Next blijft. Heb geen 4K tv en beeld is prima hier ook tov de MXL. Er zullen echt nog wel bugs/issues etc. gevonden en opgelost worden maar alleen al aan hardware is de Next de MXL voorbij en is dus sneller, zuiniger etc. En soms is er een oplossing voor een bug die voor een kleine groep een ander issue introduceert leuk nee maar er voor ons geen problemen die onoverkomelijk zijn.
 
Ik heb nog geen Next, omdat ik zeer tevreden ben over de XL. Ook wat betreft de beeldkwaliteit.
Als tv ontvanger heb ik een HD Samsung uit 2012.

Binnenkort koop ik een nieuwe Samsung, een 4k UHD en ik ben ervan overtuigd dat ik de beeldkwaliteit via de XL dan nog extra zal gaan waarderen.

En ja, ik ben er ook van overtuigd dat de Next een betere menustructuur heeft, sneller navigeert en veel zuiniger is dan de XL.
Maar ik ben er ook nagenoeg zeker van dat ik met het overstappen naar de Next en de daarmee gepaard gaande abonnementswijziging opnieuw hetzelfde geduvel krijg met Ziggo als twee jaar geleden. Pakketwijzigingen bieden helaas nog steeds een grote kans op een scala van opeenstapelingen van fouten bij Ziggo.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan