Mediabox Next [deel 2]

Status
Niet open voor verdere reacties.
Hier ook een LG ( een C8 ), bij de optie 'van je TV' is de weergave 4k via de Next:

Bekijk bijlage 24115



Op de LG C8 die Sjah wil gaan aanschaffen kan je Netflix in 4k met o.a. Dolby Vision en met Dolby Atmos geluid bekijken.

De Next heeft wel HDR in Netflix, helaas geen HDR in YouTube via de Next (via de LG app wel).

Ik ervaar de kleuren minder rood, maar komen wel natuurlijk over, verder is de scherpte goed, ik gebruik de technicolor instelling
Welke gebruiken jullie?
 
Vandaag de Next en het nieuwe modem ontvangen. Binnen een uur was alles actief (modem deed er nog het langst over), op mijn.Ziggo is de oude XL box al vervangen door de Next. Zie daar bij de extra's staan dat je in totaal 400 uur kan opnemen. Naam van het abonnement is nu Internet Complete en TV Complete Next.

De Next is hele vooruitgang, met name het on demand gedeelte. Wat ik hier al gelezen had over de wat fletsere kleuren als je de HDMI instelling op 4k of 'je tv' zet zie ik ook. In de tv zit ook een CI+ module, als ik dan switch tussen de CI+ en Next dan zie je dat de Next lichter is. Als de Next op 1080P wordt gezet, dan is er geen verschil tussen het beeld. Op zich logisch, omdat de TV dan voor beide de upscaling voor de rekening neemt. Bij 4k of 'je tv' doet de Next dat, en helaas niet op dezelfde manier als dat de TV het doet.

De Next is via een ethernet kabel aangesloten. In eerste via de eigen router en switch, maar dat leidde tot een reset van het modem. Nu is het met de bijgeleverde ethernet kabel de Next rechtstreeks aan het modem verbonden en dat werkt prima.

Ook handig is dat in het menu bij instellingen de meest gebruikte instellingen direct te kiezen zijn. Zeker met die HDMI instelling wel fijn.

Eerste indruk is positief, ga er van uit dat het issue met 4k door de Next via een software update opgelost kan en zal worden.
Het resolutie gedeelte wat je typt vind Ik vreemd.
Als je kiest “van je tv” dan gaat de 4K tv toch zorgen voor de upscalling?
 
Laatst bewerkt:
Ik ervaar de kleuren minder rood, maar komen wel natuurlijk over, verder is de scherpte goed, ik gebruik de technicolor instelling
Welke gebruiken jullie?

De instelling hier is ISF expert, naar gelang de tijd van de dag voor lichte of voor donkere kamer. De technicolor heb ik nog niet geprobeerd, zal ik morgen eens proberen.

Het resolutie gedeelte wat je typt vind Ik vreemd.
Als je kiest “van je tv” dan gaat de 4K tv toch zorgen voor de upscalling?

Als je kiest voor 'van je tv' dan zal de Next de resolutie van je TV overnemen. In het geval van een 4K tv zal de Next zichzelf instellen alsof je voor 4K hebt gekozen bij de optie 'van je tv'. De Next regelt dan de upscaling.

Als je de Next op 1080p zet, dan zal de TV de upscaling voor zijn rekening nemen.
 
Als ik kies voor 1080p werkt Love Nature niet.
Hier wel, je moet de zender even verwijderen en weer toevoegen dan werkt die wel.
De Box vergeet de instelling naar 1080p dus gewoon even opnieuw toevoegen.
 
Dat werkt dus niet het verwijderen en daarna weer toevoegen, zender werkt nog steeds niet onder 1080p
 
Alles loopt hier via een Onkyo receiver en daar heb ik bij instellingen staan... 1080p -> 4K schaalvergroting UIT
Dus ten alle tijden zal de tv de upscalling hier verzorgen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan