Ziggo verhoogt de internetsnelheden

Gewoon halvering van mijn 65 euro per maand, en dan ipv 250 slechts 30 mbit, ik zou ermee akkoord gaan.
 
Ik zie hier ook 15 euro

Internet en Bellen 15,00


  • Voor maar 15,- extra per maand bovenop je bestaande Ziggo TV-abonnement
  • Dit pakket kun je maandelijks opzeggen. De prijs is exclusief de kosten van Kabel TV.
Dit komt bij het Kabel TV abonnement en is zonder volop bellen.
Prijs zou dus 18,70 + 15 = 33,70 euro worden.


Aanbieding is trouwens alleen voor degenen die alleen Kabel TV hebben en volgens mij is het "Kabel TV only" pakket niet meer te bestellen.
 
Laatst bewerkt:
Is die 15 bovenop die 19 basis-abo wel voor langer dan een jaar?? Dacht dat dit op zich niet heel slechte abo 39 was., in totaal.
Maar laten we deze OT afsluiten.
 
Toch vraag ik me stiekum af of het 400/40 abonnement naar 500/40 geen foutje is.... ;)
500/50 ligt toch meer voor de hand? Of heerst er ergens een upload capaciteitsprobleem?

Ook al omdat de test met 600/60 mij succesvol leek.

Op jouw vraag heeft @Johnny54 reeds een reactie gepost, maar ik denk dat zijn argumenten voor Ziggo niet doorslaggevend zijn om de verhouding tussen download- en uploadsnelheid flink asymmetrisch te houden. Ik ben eens dieper gedoken in deze materie en vermoed inderdaad (zoals je zelf suggereerde) dat er een capaciteitsprobleem qua brandbreedte aan ten grondslag ligt.

De bandbreedte voor de upload is namelijk een stuk kleiner dan in het download segment. Bij mij zijn er 6 upload frequenties binnen de analoge FM-band, en 24 download frequenties (in een veel hogere bandfrequentie) beschikbaar.
De upstream is al flink overboekt. Omdat niet iedereen tegelijk zijn foto's uploadt naar Facebook, OneDrive, etc., gaat dit nog wel goed als Ziggo haar gebruikers gemiddeld zeg 20 Mbit geeft. Claim je echter als kabelprovider hogere upload snelheden te kunnen bieden, dan loopt het geheid spaak en begint men te klagen. Dus dat doet Ziggo niet, voorlopig niet tenminste. Dat zal waarschijnlijk ook de reden zijn dat de upload van het MAX-pakket niet wordt verhoogd over een paar weken.
De downsteams hebben veel meer bandruimte. Voor de downstreams wordt nu nog extra ruimte gemaakt door analoog stapsgewijs uit te schakelen. Eurodocsis 3.0 specificeert tot 30 downstreams.

Voor meer upload zullen we dus moeten wachten op invoering van docsis 3.1, met meer bandbreedte voor de upload. Ziggo wil hiermee in 2020 een start maken in Utrecht met als streven landelijke invoering in 2022.

Het is jammer dat Ziggo haar klanten niet op deze wijze heeft geïnformeerd over haar policy t.a.v. de uploadsnelheden en zich nogal mistig heeft verschuild achter (eigen, niet onafhankelijke) onderzoeken onder haar klanten over de behoefte aan extra upload.
 
Terug
Bovenaan