juiste code op afstandsbediening van Cisco 8685 voor een Philips 22PFT5303 TV

maicod

Forum Gebruiker
Berichten
130
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Ik heb sinds kort een Philips 22PFT5303 TV (TPVision) en een oudere Cisco 8685DVB mediabox en ik zoek de juiste code op die z'n afstandsbediening om ook de TV te bedienen. De codes die Ziggo aangeeft voor deze afstandsbediening voor Philips TVs werken niet.
 
All scan methode al geprobeerd?

Zet je TV aan.
Op ABD mode klikken, je ziet de powerled rood oplichten.
Vervolgens de powerknop ingedrukt houden tot de tv in standby gaat.
Dat kan zomaar 20 seconden duren, hij scant zelf.
Mocht hij een code vinden waarbij niet alle functies werken, herhaal het bovende dan.
Wordt er helemaal geen code gevonden, dan is je tv waarschijnlijk niet geschikt hiervoor.

Bron: https://ziggo.gebruikers.eu/forum/viewthread.php?thread_id=3229
 
All scan methode al geprobeerd?

Ik heb dus deze afstandsbediening en wat ABD mode is, is me niet duidelijk. De enige instel-mode is OK+RODE knop ingedrukt houden tot TV lampje knippert en dan een 4cijferige code invullen. Als ik in plaats van die code invullen op DAT moment de power-knop op de afstandsbediening ingedrukt houd voor meer dan 20 seconden dan flitst het TV lampje al na een paar seconden (volgens mij gaat hij dan uit z'n instelmodus) maar ook gaat de TV niet uit. Is ADB mode iets anders dan OK+ROOD ?
 
Meestal werkt deze ab out of the box met Philips. Laten we eerst de ab resetten. Druk op z of UPC, Houd rood en ok ingedrukt tot ledje knippert, druk 981, hierna zal de z of UPC knop gaan knipperen.
Houd weer rood en ok ingedrukt tot z of UPC knippert, druk 993 en dan op tv. De ab is nu ingesteld om het geluid van de tv te bedienen. Druk op tv en de stand-by knop, gaat de tv nu uit? Zo niet, druk nogmaals rood en ok in tot tv gaat knipperen druk 991 en dan stand-by, druk nu herhaaldelijk op de ch+ net zolang tot de tv uitgaat. Gaat de tv uit druk dan ok om te bevestigen. Dit proces kan best lang duren, elke keer als je op de ch+ druk probeert de ab een andere code. Je zou nu de tv aan/uit moeten kunnen zetten en het volume bedienen.
 
Laatst bewerkt:
Meestal werkt deze ab out of the box met Philips. Laten we eerst de ab resetten. Druk op z of UPC, Houd rood en ok ingedrukt tot ledje knippert, druk 981, hierna zal de z of UPC knop gaan knipperen.
Houd weer rood en ok ingedrukt tot z of UPC knippert, druk 991 en dan op tv. De ab is nu ingesteld om het geluid van de tv te bedienen. Druk op tv en de stand-by knop, gaat de tv nu uit? Zo niet, druk nogmaals rood en ok in tot tv gaat knipperen druk 991 en dan stand-by, druk nu herhaaldelijk op de ch+ net zolang tot de tv uitgaat. Gaat de tv uit druk dan ok om te bevestigen. Dit proces kan best lang duren, elke keer als je op de ch+ druk probeert de ab een andere code. Je zou nu de tv aan/uit moeten kunnen zetten en het volume bedienen.

hartelijk bedankt voor deze insider informatie in de krochten van deze afstandsbediening :) De methode met CH+ heeft succesvol de TV nu aan/uitzetbaar gemaakt maar helaas het volume niet. Ik vermoed dat dit komt omdat de box zelf (een Cisco 8685DVB) z'n eigen volume beheert. Er komt een blauwe horizontale balk als ik de volume knoppen op de afstandsbediening bedien en als ik de mute knop gebruik komt er een blauw vierkant icoon van een speaker met een kruis erdoorheen. De Cisco is via HDMI aan de TV aangesloten. Kan de box z'n eigen volumebeheer disabled worden ? In de instellingen kan ik niks hiervoor vinden
voorbeeld: 20190319_014929.jpg
 
Laatst bewerkt:
@maicod ik zie dat ik een klein foutje gemaakt heb in mijn post, heb deze aangepast.
...
Houd weer rood en ok ingedrukt tot z of UPC knippert, druk 993 en dan op tv. De ab is nu ingesteld om het geluid van de tv te bedienen.
...

Hier het aangepaste stukje, nu zou je wel het geluid van de tv zelf moeten kunnen bedienen
 
@maicod ik zie dat ik een klein foutje gemaakt heb in mijn post, heb deze aangepast.


Hier het aangepaste stukje, nu zou je wel het geluid van de tv zelf moeten kunnen bedienen

dankjewel voor het corrigeren. het disablen van de eigen volume/mute van de Cisco is nu wel gelukt en volgens mij heb ik je instructies van het derde gedeelte goed gevolgd en vindt de AB helaas geen juiste aan/uit code voor mijn TV (het is een vrij nieuw model uit 2018 en ik denk niet voor de nederlandse markt uitgebracht want de 'dozenschuiver' uit nederland liet hem direct vanuit spanje versturen merkte ik). Het model is dus Philips 22PFT5303.

nog even ter controle of ik het goed doe:

Druk op tv en de stand-by knop, gaat de tv nu uit? Zo niet, druk nogmaals rood en ok in tot tv gaat knipperen druk 991 en dan stand-by, druk nu herhaaldelijk op de ch+ net zolang tot de tv uitgaat. Gaat de tv uit druk dan ok om te bevestigen. Dit proces kan best lang duren, elke keer als je op de ch+ druk probeert de ab een andere code. Je zou nu de tv aan/uit moeten kunnen zetten en het volume bedienen.

Allereerst neem ik aan dat je hier wel code 991 bedoelt en niet code 993 ? Beide heb ik overigens geprobeerd. Telkens na CH+ drukken hoef ik niet op de stand-by knop daarna te drukken toch ? Overigens die methode ook voor de zekerheid al geprobeerd. Ik heb ook geprobeerd CH+ ingedrukt te houden en dan gaat na een lange tijd het TV lampje 2 maal knipperen. Ik vermoed dat hij dan alle beschikbare codes doorlopen heeft. Nog ideeen ? Zijn er nog meer van die 9xx codes (met wat ze doen) ?
 
...
De methode met CH+ heeft succesvol de TV nu aan/uitzetbaar gemaakt maar helaas het volume niet.
...
...
het disablen van de eigen volume/mute van de Cisco is nu wel gelukt en volgens mij heb ik je instructies van het derde gedeelte goed gevolgd en vindt de AB helaas geen juiste aan/uit code voor mijn TV
...
Is het nu wel of niet gelukt om de tv met de ziggo ab aan/uit te zetten?
Als je de stappen volgt zoals gegeven zou het moeten werken.
Dus rood+ok, dan 981 om ab te resetten
Rood+ok, dan 993 tv, om geluid van mb naar tv te zetten
Rood+ok, dan 991 stand-by knop gevolgd door herhaaldelijk ch+ tot tv uitgaat, dan ok om te bevestigen.
 
Is het nu wel of niet gelukt om de tv met de ziggo ab aan/uit te zetten?

Dit is echt raar zeg. sorry voor de verwarring. Ik was gewoon 'even' vergeten (een dagje later ofzo) dat het TV uitzetten al wel een keer was gelukt. Ik had ook zoveel keer het afstellen geprobeerd dat ik er blijkbaar zelf van in de war was geraakt :) Het is nu allemaal gelukt. Dankjewel voor de uitleg.
 
Terug
Bovenaan